Nordkorea t/r – eller kommer man egentlig retur?

Har hovedet fuld af ideer til et indlæg. Så mange, at jeg lige nu ikke ved, hvilket jeg skal vælge. Nok sådan det er at være ung i dag. Så mange uddannelser at vælge mellem og så svært at vælge. Men så er det godt, at vi har en minister, der er klar til at vælge for dem – ved at vælge en bunke af dem fra. Slette dem fra listen. Fremover, kære ung, skal du ikke spekulere så meget mere. Ministeren har valgt for dig!

Kunne vi ikke også få sådan en minister til at sortere lidt i de forskellige job-portaler. Det er jo enhvers mareridt at blive ledig. Ikke pga. tab af identitetsfølelse, manglende penge og udelukkelse af fællesskabet. Men fordi det er et sandt helvede for typer som mig at skulle navigere rundt i de forskellige steder, man kan søge jobs. For ikke at tale om alt det, man skal trækkes igennem af tilmelding, framelding ud-og indmelding på nettet, møder i tide og utide og bevisførelse, der vil få enhver dansk retssag til at blegne.

Så kunne det også være dejligt, hvis sundhedsministeren gad at skære lidt ned på antallet af slankekure. Med virkning fra 1. januar. Senest. Det er jo slankekurenes højtid. Men det er jo kropumuligt at vælge, om man skal på dukan-diæten, 5-2 kuren, den gamle Atkins, low carb, high fat, Go’kur, Verdens bedste kur – eller den nemme: sultekuren. Luk arret og sig nej tak. Den er da til at forstå. Men vist ikke særlig sund? Men hvad er sundt. Kunne I ikke også – en gang for alle – lige finde ud af det. For jeg er ved at blive vanvittig af at spise noget med velbehag-og smag den ene dag, for at finde ud af det åbenbart smagte ad h.. til og bidrage til min alt for tidlige død den næste. Det sgu ikke sjovt.

Hvis der så var en sportsminister, der i samme ombæring – det går måske lidt under det samme – kunne begrænse valgmuligheder inden for fitnesscentre. Alene i min by, tror jeg, der er ti. Godt jeg ikke bor i en større by. De ligger alle i rimelig afstand til min bolig og inden for samme prisniveau. Det er da helt urimeligt at forvente, jeg skal kunne naivgere rundt i det. Samtidig med jeg slæber rundt på en overvægt!

Valget må stå mellem fitness eller sommerferie. År 2015. Jeg kan umuligt begge dele. Med mindre en ferieminister gider sørge for, at jeg kun kan vælge mellem tre lande OG  vejen dertil kun går med ét flyselskab, hvorefter jeg vil blive fragtet til det ENE hotel, der er at vælge mellem. Ikke noget med alternative boformer eller gør det selvagtige forhold i en ørken med farlige dyr, som man ville skulle vacciners mod. Hvis  man altså vælger vaccinen.Slut med det. Jeg vil gerne afslappet på ferie næste gang. Uden at flyselskabet har ændret på mine tider fjorten gange inden afrejse i øvrigt. Det skulle simpelthen forbydes. Ved lov.

Hvis nu mit liv var så simpelt, kunne jeg måske også finde en kæreste. Kan kæresteministeren ikke lukke alle de datingsider. Det er jo –  seriøst – kun for de arbejdsløse (nårh nej, det er det jo ikke en gang, for deres arbejde består jo i at bevisføre og udfylde blanketter). Det er bare ikke i orden, at jeg skal forholde mig til om jeg er til cafédating, farmerdating, score-dating, elitedating, dating.. altså uden noget foran, dating for de særlig smukke, særlig kloge eller særlig særlige for at møde en ikke særlig almindelig mand. For det kan han da umulig være, almindelig,  hvis han har tid til at sidde der og fiske damer. For ikke nok med du skal vælge datingside – så skal du også besvare 117 spørgsmål om fuldstændig uinteressante og måske endda irrelevante ting om dig selv for at nå videre i systemet. Hvis du når så langt – så er der hundredetusinde profiler du skal forholde dig til. Det er jo helt urimeligt for et moderne menneske. Det burde være forbudt. Personligt vil jeg hellere ha en med en trækølle og trækkes væk i håret.

Glædes over ikke også at have en mand –  samtidig med jeg skal på Victoria Milan og date en andens mand. Så meget plads er der bare slet ikke på min harddisk.

Og nu vi er ved det. . så er jeg også frustreret over det katalog, der bliver sendt ud på min arbejdsplads med muligheder for kurser – som skal læses igennem og forholdes til og se om det passer i mine planer og ansøge skriftligt inden en bestemt dato. Som jeg altid glemmer. Fremover vil jeg gerne bede en minister om at sætte en stopper for det pjat. Jeg foreslår vi i de lige år tager kurser for kvinder i omsorg og  AKT.  De ulige år går til mændene med kurser i regning og hammerslag.

Kødministeren kan også godt komme lidt på banen og vise, hvad han kan. Få dog udryddet i den kølerdisk. Det vil spare sådan en som mig for oceaner af tid. Hvad der måske kan virke som en petitesse for andre er noget stort og tidskrævende for mig. Jeg er ikke særlig vild med kød. Og det er umuligt at vælge, når jeg hænger ind over kølerdisken klokken syv minutter i spisetid og skal tage stilling til, hvad jeg kan camouflere bedst muligt, så det smager mindst dårligt. For jeg skal jo have det. Hvor skal jeg ellers finde mine proteiner? Nej – sig det ikke. Jeg har et fint indsnævret forhold til proteinerne i en ikke alt for lang liste. Det er fint for mig. Men det med kødet skal der styr på. Ko eller gris. Kun i hakket form. Og med samme fedtprocent. Og samme afmærkning. Og kun dansk.

Ministeren for indkøb skulle i det hele taget til at indsnævre sortimentet lidt mere. Et supermarked. To slags mælk. Fra et mejeri. To slags kød. En slags brød. Tre forskellige frugter. Max! Fire til højtider, måske. Biblioteksministeren kunne følge trop. Det tager jo flere timer, når du går ind på det bibliotek, hvor vi kan vælge mellem alt for mange bøger. Hvad skal det til for? Du burde jo kun at læse i en ad gangen alligevel.

Når nu alt dette træder i kraft får jeg masser af tid.Den kunne jeg så måske bruge på at skrive blogindlæg, hygge med venner, passe mit job, gå i fitness – eller rådgive mit barn.

Og mit bedste råd lige nu ville være: flyt til Nordkorea!

Dér er trivsel i højsæde. Det frie valg heldigvis ikke eksisterende. Der er mennesket reduceret til en maskine og fri for alt det bøvl og frustration. Sikke en lettelse. De er meget glade og lykkelige i Nordkorea. Det er tydeligt for enhver!

Nordkoreaner har det sjovt

Daglig dosis i Nordkorea (klik på link)

Og husk nu: ikke at vælge er også at vælge.

One response to “Nordkorea t/r – eller kommer man egentlig retur?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s